Schmidt over PSV-middenvelder: "Hij zit voor altijd in mijn hart"

SL Benfica was gisteravond in eigen huis met 5-1 te sterk voor Club Brugge, ondanks een fantastisch doelpunt van Bjorn Meijer. De trainer van de Portugezen, Roger Schmidt, heeft het goed op de rit na zijn vertrek bij PSV afgelopen zomer.

Na afloop van de wedstrijd tegen de Belgen werd de Duitse oefenmeester gevraagd naar een hereniging met een van de spelers die hij in Eindhoven onder zijn hoede had. Het Mexicaanse Marca Claro wilde weten hoe de band tussen de Duitser en Érick Gutiérrez is en of hij hem graag naar zijn nieuwe club zou willen halen.

"Je weet het nooit in het voetbal, want je kunt niet over de toekomst praten", stelt Schmidt. "Hij is een fantastische speler en een geweldig persoon. Ik genoot ervan om met hem te werken en hij zit voor altijd in mijn hart."

Niet onbetwist

De Mexicaanse middenvelder heeft ondertussen al 131 wedstrijden voor PSV in de benen. Desondanks is hij onder verschillende trainers geen onbetwiste basisspeler van de Eindhovenaren geworden. Met Schmidt aan het roer won Gutiérrez in 2021 de Johan Cruyff-schaal en een jaar later pakten ze samen de KNVB Beker.