Giménez blijft landgenoten voor tijdens debuutseizoen in Europa

Santiago Giménez was gisteren weer erg belangrijk voor Feyenoord. Met twee goals was hij verantwoordelijk voor de overwinning bij stadsgenoot Excelsior (0-2). Door de zege van PSV een dag eerder konden de Rotterdammers nog geen kampioen worden, maar Giménez zelf pakte wel de leiding in een mooi rijtje.

Door zijn twee goals is de spits nu de meest scorende Mexicaan tijdens een eerste seizoen in Europa. Hiermee blijft hij namen als Javier Hernandez, Hugo Sanchez en Hirving Lozano voor. Zij scoorden allen in hun eerste seizoen in Europa niet zo vaak als Giménez voor Feyenoord.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Giménez scoorde tot nu toe veertien keer in de Eredivisie en staat daarmee twee goals achter topscorers Sidney van Hooijdonk (SC Heerenveen) en Anastasios Douvikas (FC Utrecht). Met nog drie speelrondes te gaan zal de Mexicaan zijn sterke seizoen graag willen belonen met de Willy van der Kuijlen-trofee. Met Feyenoord is de spits nog maar twee punten verwijderd van het kampioenschap. Wanneer de Rotterdammers aankomend weekend in de eigen Kuip Go Ahead Eagles verslaan, dan mogen zij de eerste titel sinds 2017 gaan vieren. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers