Mossou spreekt zorgen uit: "Situatie Tadić lijkt op die van Ronaldo van vorig jaar bij Manchester United"

Sjoerd Mossou heeft zich in de podcast van het Algemeen Dagblad kritisch uitgelaten over de situatie rondom Ajax-captain Dušan Tadić. De Serviër is dit seizoen de meest waardevolle speler van de Eredivisie, maar krijgt een hoop kritiek van analisten en de achterban.

Men maakt zich zorgen over zijn vorm en vraagt zich af of hij ook volgend seizoen weer de onbetwiste leider van de club gaat zijn. De journalist vindt het zorgwekkend en legt de huidige situatie langs die van Cristiano Ronaldo in Engeland. "Zijn situatie lijkt op die van Ronaldo van vorig jaar bij Manchester United. Hij had individueel ook hele goede statistieken, maar je moet het team ook beter maken. Dat is bij Tadić dit seizoen natuurlijk niet het geval." Op dit moment koerst de international opnieuw af om de 'MVP' van de Nederlandse competitie te worden.

Mossou snapt niet dat de Ajax-directie zo verbaasd is, want volgens hem was dit al veel eerder in te calculeren. "Je zag van kilometers aankomen dat dit moment met Tadić, en eerder ook met Blind, ging komen. Dat hij niet meer de hele hiërarchie kon bepalen. Het had in de zomer al een thema moeten zijn. Ik mag aannemen dat ze het deze zomer wel inzien en het gesprek aangaan. Dan vraag ik me af of Tadić het kan opbrengen om te leven met een rol als supersub of dat hij niet meer alles speelt. Het elftal dragen zoals hij in de afgelopen jaren geweldig heeft gedaan, zit er komend seizoen normaal gesproken niet meer in", besluit hij.