Slot ontving geen felicitaties na winst op AS Roma: "Geen probleem, want in feite heeft hij gelijk"

Feyenoord rekende in De Kuip af met AS Roma (1-0) en zette daarmee de eerste stap naar de halve finale van de Europa League. Donderdag wacht de return in Rome en na afloop van het eerste duel ontving Arne Slot geen felicitaties van zijn collega José Mourinho. "Geen probleem", aldus de coach van Feyenoord tegenover Voetbal International.

In Rotterdam leek Feyenoord vlak voor rust door een discutabele strafschop op achterstand te komen, maar Lorenzo Pellegrini schoot de bal op de paal. In de tweede helft schoot Mats Wieffer de Rotterdammers op voorsprong. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-0, maar op felicitaties na afloop van de eerste ontmoeting tussen Feyenoord en AS Roma hoefde Slot niet te rekenen. "Geen probleem, want in feite heeft hij gelijk", stelt Slot over Mourinho. "We zijn pas halverwege. Er valt dus niks te feliciteren", voegt de oefenmeester hier aan toe.

Slot blikt vooruit op duel tegen AS Roma

Feyenoord verdedigt een 1-0 voorsprong in Rome en Slot verwacht een zware wedstrijd in het Stadio Olimpico: "Dat hebben we de laatste 25 minuten in De Kuip al kunnen ervaren", begint Slot. "We hebben die druk ervaren en weten wat ons te wachten staat. Maar dat het moeilijk wordt, lijkt me ook logisch. Ik dacht al niet dat we met twee vingers in de neus zouden gaan winnen toen AS Roma als tegenstander uit de koker kwam. Het is een ongelofelijke tweestrijd, waarin alles heel dicht bij elkaar ligt", aldus Slot, die wel met vertrouwen afreist naar Italië. "Dit was misschien wel onze mooiste Europese overwinning", concludeert hij over de ontmoeting tegen AS Roma in De Kuip.