Opmerkelijk interview Berghuis: "Niet aan mij om over te oordelen"

Het is op z'n zachtst gezegd crisis in Amsterdam. Tijdens het restant van de zondag gestaakte Klassieker speelde Ajax maar weinig klaar en won Feyenoord met 0-4 van de ploeg van Maurice Steijn. Na afloop sprak Steven Berghuis met ESPN over het duel en de stand van zaken in de hoofdstad.

"Je weet dat het een heel moeilijke opdracht is, maar je probeert wel wat te verzinnen om terug in de wedstrijd te komen. Maar dat plan was niet om na drie minuten een tegengoal te krijgen...", begint een teleurgestelde Berghuis over het restant van de gestaakte Klassieker.

"We probeerden wat meer opportunistischer te spelen met Brobbey en Akpom, met voorzetten vanaf de flanken en vanaf achteruit wat sneller spel. Dat hebben we geprobeerd. Maar tot hoever kun je gaan als je na een paar minuten met 0-4 achter komt?", vraagt oud-speler van Feyenoord zich hardop af.

Maurice Steijn

Daarna krijgt Berghuis de vraag wat hij van de trainer Maurice Steijn vindt. Wat volgt is een opmerkelijk antwoord. "Dat vind ik een moeilijke vraag. Dat is ook niet aan mij, maar voor andere mensen om daarover te oordelen. We proberen te doen wat hij en zijn staf ons voordragen, maar daar hebben we het nog wel moeilijk mee."

Ook interessant