Hancko niet bezig met de toekomst: "Focus me daar niet op"

David Hancko is één van de vaste krachten in het Feyenoord-team en de verdediger vertelt in een supportersmagazine dat hij niet bezig is met het maken van een nieuwe stap. Onlangs zette de Slowaak zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis in De Kuip, namelijk tot medio 2028.

Het duurde niet lang. Hancko had niet veel tijd nodig om het besluit te nemen langer in Rotterdam-Zuid te blijven en is nog altijd blij met die keuze. "Uiteraard ben ik blij dat de club naar mij en mijn zaakwaarnemer toe kwam met dit verzoek. Daarna ging het erg snel. Het voelt als waardering voor de anderhalf jaar dat ik hier ben. Ik zie het ook als een volgende stap en motivatie om verder te verbeteren. Een nieuw contract wekt ook verwachtingen."

Er was wél interesse van andere clubs, zo geeft de Slowaak eerlijk toe. "Sommige clubs hebben interesse getoond en natuurlijk zou ik ooit nog een stap hoger willen maken. Maar ik focus daar nu helemaal niet op.
Ik zie het wel, ook als de club komt met een mogelijkheid. In ieder geval zijn mijn zaakwaarnemer, de club en ikzelf er nu niet mee bezig. Als er iets komt dat voor alle partijen interessant is, dan kunnen we erover praten, maar nu is alles er vooral op gericht om met Feyenoord succesvol te zijn", benadrukt de verdediger.

Hancko in bijzonder lijstje

Hancko staat qua speelminuten in een lijstje met grote Europese namen. Alleen Manchester United-aanvoerder Bruno Fernandes speelde tot dusver meer en dat deed wekte ook verbazing bij de hoofdrolspeler. "Het verraste me enorm! Ik wist wel dat ik veel gespeeld heb, maar dat ik tweede in Europa ben, wist ik niet. Ik ben de performance- en medische staf bij Feyenoord dankbaar. Sommige jongens lachen er wel eens om dat ik zo vaak op de massagetafel lig, maar het helpt mij echt waardoor ik ook zoveel kan spelen."