UEFA-nachtmerrie wordt werkelijkheid; Europees Hof kiest voor topclubs

De UEFA heeft donderdagochtend slecht nieuws ontvangen van het Europese Hof van Justitie. De voetbalbond heeft namelijk te horen gekregen dat zij geen monopolie hebben op het organiseren van internationale voetbalcompetities en daarom zijn de Europese clubs vrij om zelf toernooien op te gaan zetten.

In het verleden waren er een aantal Europese grootmachten die probeerden een Super League op te zetten. Een Champions League, maar dan enkel en alleen voor de allergrootste ploegen ter wereld. Dit hield de UEFA tegen en zij grepen zelfs hard in door initiatiefnemers te straffen, maar dat recht hebben zij door de uitspraak van het Europese Hof nu niet meer.

Belangrijkste zaak in jaren

Hiermee heeft het controlerende orgaan een zaak verloren die wordt gezien als een van de belangrijkste rechtszaken in jaren. Het Spaanse Mundo Deportivo weet echter wel dat de UEFA achter de schermen bezig is met het ontlopen van deze uitspraak. Zij zouden al via Nasser Al-Khelaifi, president van Paris Saint-Germain, allerlei clubs te polsen over eventuele bereidheid voor het tekenen van een contract waarbij clubs ook in de toekomst deel blijven nemen aan internationale toernooien georganiseerd door de UEFA.