Nieuwe PSV-zege leidt tot conclusie: "Dit seizoen zijn ze gewoon veel beter"

PSV wist zaterdagavond voor de negende keer op rij te winnen in de Eredivisie. Fortuna Sittard ging met 3-1 over de knie, maar de ploeg van Peter Bosz speelde verre van grandioos. Kenneth Perez en Karim El Ahmadi zijn echter lyrisch over de optredens van de Brabanders.

Na afloop van het duel neemt El Ahmadi het woord bij De Eretribune. "Ze spelen niet goed en winnen de wedstrijd alsnog vrij makkelijk. Laat staan als ze heel goed zijn, dan kan het 6-0 of 7-0 worden". aldus de ex-prof. Perez valt hetzelfde op. "PSV is écht heel goed. Dit seizoen zijn ze gewoon veel beter. Daarom winnen ze deze wedstrijden ook zó makkelijk", ziet de Deen.

"Ze hebben ook tijden gehad dat ze altijd twee of drie grote kansen tegen kregen en dat ze op het nippertje ontsnapten. Dat gevoel heb je nu toch totaal niet." Volgens hem is dat ook te wijten aan de manier van trainen en daardoor krijgt Bosz een compliment. "Als het zo makkelijk gaat, dan gaat het ten koste van de intensiteit. Je kunt er niks aan doen in welke competitie je zit, maar dan moet je inderdaad op de training iets proberen te creëren."

"Ik denk dat PSV op de training meer wordt uitgedaagd dan in wedstrijden. Dan sta je met elf tegen elf of vier tegen vier tegen betere spelers en is het moeilijker om erlangs te komen dan in de wedstrijd", besluit Perez.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers