Ontroerende woorden Van 't Schip: "Mijn vrouw gaf jawoord vanaf boven"

John van 't Schip heeft in zijn eerste mediaoptreden als hoofdtrainer van Ajax uitgelegd waarom hij de klus aan heeft genomen. De oud-trainer van onder meer PEC Zwolle verloor zijn vrouw afgelopen maand, maar dat geeft hem juist kracht om de Amsterdammers uit het slop te trekken.

Van 't Schip stapt op een uitermate moeilijk moment in. Ajax staat momenteel op de achttiende plaats in de Eredivisie. Vanwege het overleiden van de vrouw van de coach lijkt het ook persoonlijk een lastige situatie voor Van 't Schip, maar toch twijfelde hij niet toen Ajax hem vroeg. "Allereerst, Ajax is mijn club. Ik wil helpen. Ten tweede heb ik dit heel goed doorgepraat met Danielle, voor ze overleed. Het was haar vurige wens dat ik weer wat bij Ajax zou gaan doen Eén, omdat het mijn club is. Twee, omdat het haar club is. Onze liefde is hier begonnen", vertelt Van 't Schip.

Jawoord van boven

"Het is duidelijk dat ik eerst een andere rol binnen de club zou vervullen", doelt hij op de functie die hij eerder toebedeeld kreeg om in het technisch hart van de Amsterdammers aan de slag te gaan. Ajax nam na het vertrek van Maurice Steijn contact met Van 't Schip op voor de functie van hoofdtrainer.

"Ik zat vorige week met mijn kinderen in Athene, na de uitvaart van mijn vrouw." Daar werd Van 't Schip duidelijk dat hij in beeld was als interim-trainer. "Dat heb ik ook met Danielle besproken. Zij heeft gezegd: ook dat moet je doen. Vandaar dat de beslissing heel makkelijk was. Mijn vrouw heeft van boven haar jawoord gegeven."