Kieft is nieuwsgiering naar Pepi: "Vraag is natuurlijk of deze jongen goed genoeg is voor PSV"

Ricardo Pepi maakte in het duel tegen SK Sturm Graz zijn eerste officiële doelpunt voor de Eindhovenaren vanaf elf meter, maar volgens analist Wim Kieft is de ban nog niet gebroken voor de Amerikaan. Na afloop vertelt André Ramalho ook nog dat het helemaal niet zeker was dat de spits de strafschop mocht nemen.

Het is natuurlijk een beetje lullig dat je invalt als die wedstrijd al gespeeld is, Het is een jongen die aanvoer nodig heeft, net zoals Luuk de Jong, maar de snelheid was al uit de wedstrijd. Hij kon niet laten zien wat hij echt kan. En de vraag is natuurlijk ook nog of deze jongen wel goed genoeg is voor PSV", begint de oud-voetballer. "Het is uit een strafschop. Dat geeft spitsen nooit echt meer vertrouwen. Met je eerste treffer uit een strafschop ben je nog niet door die blokkade heen. Maar het is natuurlijk wel leuk voor die jongen", aldus Kieft. 

Ramalho vertelt na afloop dat het voor wat discussie zorgde op het veld, omdat ook Guus Til klaar was om de penalty te benutten. "Ik heb Pepi niet gekozen, hoor", vertelt de Braziliaan. "Omdat Guus de penalty ook wilde nemen, heb ik gezegd dat het tussen Guus en Pepi ging. Omdat zij de jongens zijn die moeten scoren om vertrouwen te tanken. Beiden hebben ze nog niet gescoord, dus ik zei dat één van hen de penalty moest nemen. En toen hebben ze de keuze zelf gemaakt, niet ik."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers