Stengs begint draai te vinden: "Maakt me niet uit waar ik speel"

Feyenoord won met 6-1 van sc Heerenveen en in de ruime zege speelde Calvin Stengs wederom een belangrijke rol. De zomeraanwinst had in de eerste weken in Rotterdam-Zuid moeite om zijn spel te spelen, maar het lijkt er inmiddels op dat de Nederlander zijn draai gevonden heeft.

In gesprek met de NOS wordt aan Stengs gevraagd of het een voorrecht is om in dit Feyenoord te kunnen én mogen spelen. "Dat is het zeker! We hebben allemaal ons ding gedaan tegen Heerenveen. We hebben goed spel laten zien en vooral de eerste twintig minuten er kort op gezeten. De tweede ballen gewonnen en daardoor werden we elke keer gevaarlijk."

Na die 3-0 zakken we wel een beetje weg. Dat is wel een verbeterpunt eigenlijk. De trainer gaf dat ook aan, dat we wegvallen en toch een goal tegen krijgen. Over het algemeen een goede wedstrijd gespeeld", analyseert de 24-jarige linkspoot na afloop van de thuiswedstrijd tegen de Friezen. ''We werken met zijn allen keihard en daar begint het bij", doelt hij op de trainingen onder leiding van Arne Slot.

"Daarna weten we dat iedereen goed kan voetballen en dat moet er dan uitkomen. Eerst hard werken en dan vervolgens komen de mooie acties eruit. Ik speel waar de trainer mij op dat moment nodig heeft. Op dit moment is dat de nummer tien positie. Dat gaat goed, het maakt me uiteindelijk niet uit waar ik speel. Het is vechten voor een plek en dat hoort bij een topclub", besluit Stengs.

Net binnen