Recente Ajax-tegenstander George Baldock (31) plotseling overleden

Panathinaikos heeft het overlijden van hun speler George Baldock bekendgemaakt. De 31-jarige rechtsback, die eerder dit seizoen nog tegen Ajax speelde, werd dood aangetroffen in het zwembad van zijn woning in Glyfada, nabij Athene. De Griekse politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden van zijn overlijden.

Carrière en Griekse interlands

George Baldock, geboren in het Engelse Buckingham, begon zijn carrière in Engeland. Hij speelde voor verschillende clubs, waaronder MK Dons, Oxford United, en Sheffield United. In 2022 koos hij ervoor om uit te komen voor het Griekse nationale team, omdat zijn grootmoeder van Griekse afkomst was. Hij kwam in totaal 12 keer uit voor Griekenland en speelde eerder dit jaar nog interlands. Ondanks zijn betrokkenheid bij de nationale ploeg was hij deze keer niet opgeroepen voor de komende interland tegen Engeland.

Recente Ajax-tegenstander George Baldock (31) plotseling overleden

Reacties vanuit de voetbalwereld

Baldock’s onverwachte overlijden heeft geleid tot een stroom van reacties op sociale media. Zijn voormalige Engelse clubs betuigden hun medeleven via X (voorheen Twitter). Baldock maakte eerder dit seizoen nog minuten voor Panathinaikos, onder andere in de wedstrijd tegen Ajax in Athene, waar hij als invaller in actie kwam.

Onzekerheid over interland Griekenland-Engeland

Griekenland speelt donderdag een interland tegen Engeland. Het is momenteel onduidelijk of deze wedstrijd doorgaat, gezien de recente gebeurtenissen rondom Baldock’s overlijden.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers