'Ajax ziet in Sevilla-spits concurrent voor Brian Brobbey'

Ajax is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Rafa Mir van Sevilla, zo schrijft de Spaanse sportkrant Marca. De Amsterdammers lijken echter aan het kortste eind te trekken.

Twee jaar geleden maakte Mir voor zestien miljoen euro de overstap van Wolverhampton Wanderers naar Sevilla. In het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán slaagde hij er niet in om de concurrentiestrijd van Youssef En-Nesyri te winnen, waardoor een vertrek bij de club uit Andalusië nu lonkt.

Volgens Marca is Ajax een van de clubs die Mir wil overnemen. De club uit de hoofdstad heeft naar verluidt al geïnformeerd naar de 26-jarige Spanjaard. Ook Valencia, Getafe en Celta de Vigo zijn in de markt voor de spits. Zij willen hem huren. Het is onbekend of Ajax Mir wil kopen of huren. Valencia heeft op dit moment de beste papieren om de aanvaller in te lijven.

De komst van een spits is van belang voor Ajax, dat momenteel maar één 'echte' spits in de gelederen heeft: Brian Brobbey. Dusan Tadic en Steven Bergwijn zouden ook in de punt van de aanval uit de voeten kunnen, maar zij zijn van nature flankspeler.

Ajax en zaken doen met Sevilla is geen gelukkige combinatie, zo bleek vorige zomer. Lucas Ocampos werd op huurbasis overgenomen, maar kon in Amsterdam geen potten breken. De Argentijnse aanvaller kwam slechts 114 minuten in actie voor Ajax, verdeeld over zes wedstrijden. Daarin leverde hij geen enkele goal of assist af. Begin dit jaar beëindigden beide clubs in overleg de huurovereenkomst.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers