Voormalig Ajax-talent dacht aan stoppen: "Maar wil nog altijd slagen bij Ajax"

Sontje Hansen geeft in gesprek met De Gelderlander aan dat hij serieus heeft overwogen om te stoppen met voetballen. Het voormalig Ajax-talent zat er een tijdje helemaal doorheen, mede door een gebrek aan perspectief bij de Amsterdammers. 

Hangen op straat

Anderhalf jaar geleden heeft de 21-jarige aanvaller ook bij de clubkanalen van Ajax zijn verhaal gedaan. Dit keer doet hij het als NEC'er. "Ik heb overwogen om te stoppen met voetballen", zegt Hansen tegen de Gelderlander. "Het was een erg moeilijke tijd voor me. Ik leefde niet meer als een prof. Zo hing ik tot laat op straat rond. Kon mij het schelen. Voor mijn moeder heb ik op een gegeven moment de knop omgezet. Als ik de handdoek had geworpen, zou ik me enorm schuldig voelen tegenover haar. Zij deed vroeger in haar eentje alles voor mij en mijn broer. Zij zijn mijn inspiratiebron."

NEC stap omhoog voor Hansen

De moeder van Hansen had namelijk serieuse gezondheidsproblemen. Daardoor vond hij het lastig om zich op voetbal te focussen. De stap naar NEC is een weloverwogen keuze geweest. Hansen kon namelijk ook naar Standaard Luik. "Velen zien NEC misschien als een stap terug, maar ik vind dit een stap omhoog, omdat ik van de Keuken Kampioen divisie naar de Eredivisie ga. Het is nog altijd mijn droom om te slagen bij Ajax. Ik heb één keer gespeeld in de ArenA en had overal kippenvel. Dat wil ik vaker ervaren. Ik heb de potentie om dat te bereiken."

"Ik heb ook geduld getoond, ik kon al veel eerder naar heel grote clubs vertrekken. Maar ik hield vertrouwen in Ajax. Door mijn eigen situatie en ook doordat de club steeds vaker spelers van buitenaf kocht, is het anders uitgepakt. Voor nu is het goed om elders ervaring op te doen. In meerdere opzichten. Ik woon in Nijmegen voor het eerst op mezelf. Mijn vriendin trekt bij me in. Weg van alle verleidingen in Amsterdam. Ik heb hier meer rust", besluit Hansen.

Feyenoord-doelman vertrekt