'Ajax is bereid mee te werken aan transfer Tadic naar Besiktas: gesprekken over contractontbinding'

Dusan Tadic is volgens Turkse media op weg naar Beskitas. De aanvoerder van Ajax zou samen met zijn zaakwaarnemer al bij Ajax rond de tafel hebben gezeten om te praten over een contractontbinding. Volgens de Turkse journalist Gökmen Özcan willen de Amsterdammers meewerken aan een transfer.

Onduidelijkheid over geruchten

Komende tijd zal duidelijk worden hoe serieus de berichtgeving van Özcan en Fanatik is. Sven Mislintat lijkt niet bezig te zijn met een vertrek van de aanvoerder van de Amsterdammers en ook in Nederlandse media is het gerucht nog niet aan het licht gekomen. Daarnaast heeft Tadic zelf meerdere malen aangegeven dat Ajax zijn 'droomclub' is én staat er in zijn contract dat hij na zijn voetballoopbaan aan de slag kan binnen het trainersgilde of bestuurlijk niveau van de Amsterdammers.

Waardevol, maar niet geliefd

Tadic was vorig seizoen vaak het mikpunt van kritiek. Meerdere analisten vroegen zich af waarom de aanvaller, die onder zowel Alfred Schreuder en John Heitinga onomstreden was, nooit naar de bank moest verhuizen. Ondanks het feit dat zijn seizoen niet enorm indrukwekkend was. De Serviër werd daarentegen wederom MVP van het eredivisieseizoen, door elf goals te maken en achttien assists af te leveren.

Feyenoord-doelman vertrekt