Tadic steunt trainer Alfred Schreuder: "Hij is een goede trainer, dat heeft hij al vaak bewezen"

Dusan Tadic maakt momenteel wellicht zijn zwaarste periode uit zijn dienstverband bij Ajax mee. De aanvoerder van de Amsterdammers was voor de jaarwisseling geregeld het mikpunt van kritiek samen met trainer Alfred Schreuder. Volgens de Serviër is de situatie waarin de huidige coach van Ajax zich in bevindt vergelijkbaar met de start van Erik ten Hag in Amsterdam. Tadic spreekt daarom ook zijn vertrouwen uit in zijn coach: "Alfred Schreuder is een goede trainer. Dat heeft hij al vaak bewezen", aldus de Serviër in een interview met Voetbal International.

Tadic en Schreuder werkten in een eerder stadium al samen. Destijds was de laatsgenoemde assistent trainer onder Ten Hag. De Serviër herkent de situatie die momenteel gaande is: "Volgens mij is het vergelijkbaar met de eerste periode van Ten Hag bij Ajax. Hij moest de boel ook naar zijn hand zetten en dat ging lang niet allemaal vanzelf en met succes. Voor deze trainer geldt hetzelfde", aldus Tadic over de huidige situatie waar Ajax zich momenteel in bevindt.

Alle vertrouwen in Schreuder

Tadic blijft achter Schreuder staan en heeft nog altijd vertrouwen in zijn trainer, ondanks de grote hoeveelheid kritiek die de oefenmeester krijgt: "Alfred Schreuder is een goede trainer. Dat heeft hij al vaak bewezen", stelt Tadic, die aangeeft dat hij niet de enige is die er zo over denkt. "De selectie heeft ook vertrouwen in de trainer, maar daarover praten is niet belangrijk. Wij moeten het doen op het veld en gewoon winnen. Zo was het bij Ten Hag en zo is het nu bij Schreuder. We moeten met elkaar tegenslagen overwinnen, rustig blijven en jagen op de ommekeer", aldus Tadic, die positief blijft over de kansen van Ajax dit seizoen. "We doen mee om drie prijzen. We kunnen nog alles winnen dit seizoen", sluit de Serviër af.