Boodschap van Schreuder aan routiniers verklapt: "Die spelers weten dat het einde in zicht is"

Alfred Schreuder is het mikpunt van kritiek bij Ajax. De club uit Amsterdam presteert ondermaats en wist voor het laatst op 22 oktober een competitieduel te winnen. Daarnaast maakte de oefenmeester zich niet populair met het vertrek van Daley Blind. Volgens Valentijn Driessen had Schreuder de 99-voudig international voorbereid op een eventuele wisseling van de wacht en onthult dat de coach dit ook aan andere routiniers heeft verteld: "Tadic heeft dezelfde boodschap gekregen", onthult Driessen bij Vandaag Inside.

Driessen vertelde aan tafel over de gesprekken tussen Schreuder en enkele spelers en onthult de boodschap die de coach van Ajax had voor Blind: "Toen bekend werd dat Owen Wijndal werd gehaald, heeft Schreuder tegen Blind gezegd: 'het kan zijn dat een moment komt dat ik je toch ga wisselen'", vertelt Driessen, die de nieuwsgierigheid wekt aan tafel. René van der Gijp vraagt vervolgens of er meer spelers zijn die hetzelfde bericht hebben gehad en vraagt specifiek naar Dusan Tadic. "Tadic heeft dezelfde boodschap gekregen", bevestigt Driessen, die vertelt dat Schreuder ook de aanvoerder van Ajax heeft verteld dat hij wel eens op de bank zou kunnen belanden. Dit had mede te maken met de komst van Steven Bergwijn. "Door het vertrek van Antony besloot Schreuder te gaan schuiven met de Serviër, die aan de rechterkant belandde. Die spelers weten dat het einde in zicht is en dat heeft Schreuder ook met hen overlegd", aldus Driessen.

Schreuder heeft spijt over omgang met Blind

Blind raakte voor het WK 2022 in Qatar zijn basisplaats kwijt bij Ajax. De verdediger werd door Schreuder voor het Champions League-duel tegen Rangers FC (1-3, winst) naar de bank verwezen en kwam de drie competitiewedstrijden daarna ook niet meer actie als basisspeler. Voor de jaarwisseling namen Ajax en Blind afscheid van elkaar en later tekende de verdediger bij Bayern München. In De Telegraaf onthult Schreuder dat hij spijt heeft van de wijze waarop hij is omgegaan met Blind rond diens vertrek: "We zaten in een vergadering en wisten niet zeker of hij kwam. Vervolgens was hij er wel. Als ik dan kritisch op mezelf ben, had ik zeker naar hem toe moeten gaan", blikt Schreuder terug in een interview met de ochtendkrant.