DONE DEAL: Feyenoord heeft gewenste nieuwe rechtsback definitief binnen

Feyenoord heeft met Marcus Holmgren Pedersen de tweede versterking voor het nieuwe seizoen binnen, zo laat de club op de officiële kanalen weten. De Noorse rechtsback komt over van Molde FK en tekent een contract voor vijf seizoenen tot de zomer van 2026. Het is niet bekend wat Feyenoord voor hem betaalt, maar zijn contract bij Molde FK liep nog slechts één jaar door.

Marcus Holmgren Pedersen debuteerde op achttienjarige leeftijd in het eerste elftal van Tromsø, de club waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. Na twee seizoenen in de hoofdmacht maakte hij in 2020 de overstap naar Molde FK, waar hij uitgroeide tot een vaste basiskracht en in de voorronde Champions League en Europa League speelde.

Frank Arnesen heel blij met komst Marcus Holmgren Pedersen

Op de website toont Frank Arnesen zich zeer verheugd met de komst van de nieuwe rechtsback: "Met het aantrekken van Marcus is de positie van rechtsback weer voldoende bezet. Hij is een talentvolle jongen die voor zijn leeftijd ook al de nodige Europese wedstrijdminuten in de benen heeft. Belangrijk omdat we ook op dat podium al vroeg aan de bak moeten. Naast zijn verdedigende kwaliteiten is hij ook als opkomende back op diverse manieren betrokken bij het spel. We hebben er vertrouwen in dat hij hier bij Feyenoord de volgende stappen in zijn ontwikkeling gaat zetten."

feyenoord contracteert  Marcus Holmgren Pedersen uit noorwegen

Ook interessant