Ajax-target over vermeende interesse: "Ik weet van niks"

In de zoektocht naar een aanvallende middenvelder is Ajax uitgekomen bij Eduard Spertsyan. De Armeen speelt momenteel bij FK Krasnodar en zou wel openstaan voor een stap naar het Europese voetbal, maar over de interesse van Ajax wist hij niks.

Na afloop van de verloren bekerfinale tegen CSKA Moskou sprak Spertsyan met Sport24: "Een transfer naar Ajax? Ik weet van niks. Ik zie het best zitten om in Europa te spelen, maar laten we het allemaal maar afwachten." Zijn uitspraken zijn opvallend aangezien er afgelopen zondag nog nieuws naar buiten kwam vanuit Rusland dat 'het erop leek als hij al verkocht zou zijn'.

Beste middenvelder

Spertsyan speelde dit seizoen 41 wedstrijden voor Krasnodar en was daarin goed voor veertien goals en veertien assists. Daarnaast werd hij uitgeroepen tot beste middenvelder van de Russische competitie. Alexander Mostovoy, voormalig Russisch international was het eens met deze onderscheiding: "Hij heeft die terecht ontvangen. Als er een aanbieding van Ajax komt, moet hij absoluut akkoord gaan. Daar zou hij niet over na moeten denken. Ajax staat bekend om het opleiden van jonge spelers. Natuurlijk is er een enorme concurrentie en zal hij moeten vechten voor zijn plek. Maar je moet het in ieder geval proberen."

Ook interessant