'Hele leuke keuze van Ajax, met de signatuur van de data-Duitser'

Jan Mulder vindt dat Ajax een leuke en goede keuze heeft gemaakt met het aanstellen van Maurice Steijn. Dat vertelt de analist aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport. Volgens vaste tafelgast Ruud Gullit is de keuze voor Steijn er eentje met de signatuur van kersverse technisch directeur Sven Mislintat.

Geen grote naam

"Ik vind dit echt een hele leuke keuze", vertelt Mulder. "Het spel dat ik gezien heb maakt het vooral een hele goede trainer. Maar ook dat Ajax niet heeft gekeken naar een of andere grote naam." Sparta heeft het vertrek van Steijn al officieel bekendgemaakt. Ajax moet Steijn nog officieel presenteren en bevestigen dat de komst rond is.

Geen Peter Bosz, maar Maurice Steijn

Van Basten vindt het vooral apart dat Ajax niet in gesprek is gegaan met Peter Bosz. "Hij vertelde heel duidelijk dat hij open stond voor Ajax. Hij heeft internationale ervaring en daar wordt dan aan voorbij gegaan. Ik gun Steijn wel echt het allerbeste en ik hoop dat hij het heel erg goed doet. Alleen is het qua reputatie nog niet het allerbeste."

Vergelijking met Ten Hag

Ruud Gullit ziet een verband met Ten Hag en de data waar Sven Mislintat vaak gebruik van maakt in zijn aankoop-routine. "Hij heeft daar naar gekeken, honderd procent. Misschien is het ook een soort idee wat ze ook hadden met het aanstellen van Erik ten Hag. Die stond ook zesde met FC Utrecht toen. Het is wel iemand van buitenaf en heeft niet dat Ajax-DNA."

Ook interessant