Facundo González en Dávid Hancko: verdedigers van Feyenoord vergeleken

Feyenoord gaat zich deze zomer versterken met Facundo González, die op huurbasis overkomt van Juventus. De 21-jarige zal naar alle waarschijnlijkheid gelden als speler voor de breedte, achter Dávid Hancko. Voetbalflitsen vergelijkt de twee linkspoten!

Kan Facundo González uitgroeien tot de nieuwe linksbenige centrale verdediger van Feyenoord? Naast Dávid Hancko beschikt Brian Priske niet over een andere linkspoot achterin, vandaar de komst van González.

González tegen Hancko: lengte, leeftijd en ervaring

Met zijn lengte van 1,93 meter heeft Facundo González een klein streepje voor op Dávid Hancko, die 1,88 meter lang is. Toch heeft de 26-jarige Hancko door zijn ervaring een behoorlijke voorsprong op zijn nieuwe ploeggenoot (21). Hancko kwam al in actie in de Champions League, Europa League en Conference League. González speelde in zijn profcarrière slechts één wedstrijd om een hoog niveau; namelijk met Sampdoria in de Coppa Italia. Verder maakte hij enkele minuten in de Serie B en voor het B-elftal van Valencia CF.

Won González of Hancko al prijzen?

Wél weet González hoe hij moet acteren op het hoogste niveau voor jeugdspelers. Zo was de geboren Uruguayaan actief op het WK Onder 20 van 2023 en won deze. Het is de enige prijs die hij tot dusver won.

Hancko kroonde zich met zowel Feyenoord, Sparta Praag als MSK Zilina tot landskampioen; van respectievelijk Nederland, Tsjechië en Slowakije. Daarnaast won hij met Feyenoord en Sparta Praag de binnenlandse beker en veroverde hij in 2024 de Johan Cruijff Schaal.

González tegen Hancko: aantal wedstrijden, doelpunten en meer

Voor Facundo González wordt Feyenoord zijn eerste avontuur op het hoogste niveau. De verdediger kan in actie komen in de Champions League en doet in Nederland mee voor de landstitel en beker. Tot nu speelde González slechts dertig profwedstrijden; voor Sampdoria in de Serie B en Coppa Italia. Hierin was hij goed voor twee doelpunten en één assist en kreeg hij twaalf gele kaarten.

Voordat hij naar Feyenoord kwam, droeg Dávid Hancko de shirts van MSK Zilina, Fiorentina en Sparta Praag. Met zijn periode in Rotterdam-Zuid, staat zijn teller inmiddels op 249 wedstrijden op het hoogste niveau. Hancko laat zien ook over aanvallende kwaliteiten te beschikken. Zo is hij al goed voor 36 doelpunten en 25 assists. Per wedstrijd levert Hancko gemiddeld 0,25 doelpuntenbijdrage.

González tegen Hancko: interlands

Dávid Hancko is uitgegroeid tot waardig international van Slowakije en was actief op het EK van 2021 en 2024. De verdediger maakte op 13 oktober 2018 zijn interlanddebuut en kwam in totaal al 42 keer in actie voor zijn geboorteland. Hancko was goed voor vier doelpunten en zes assists.

Zoals eerder vermeld maakte Facundo González al wel successen mee met de nationale jeugdelftallen van Uruguay. Zijn debuut voor het nationale elftal van Uruguay laat nog op zicht wachten, maar González werd in juni 2023 al eens opgeroepen. Tegen Cuba (2-0) zat hij bij de selectie, maar kwam niet in actie.

González tegen Hancko: marktwaarde

De marktwaarde van Facundo González wordt in juni 2024 geschat op 2 miljoen euro, zijn hoogste waarde ooit. Bij Dávid Hancko wordt zijn marktwaarde sinds december 2023 geschat op 35 miljoen euro. Het is zijn hoogst geschatte waarde ooit. Bij zijn komst naar Feyenoord in september 2022 stond zijn waarde nog op 7 miljoen euro.

Feyenoord weet dus wat het met Facundo González in huis haalt. Dit zijn alle (mogelijke) transfers van Feyenoord in de zomer van 2024.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers