Johan Derksen spreekt burn-out Huntelaar tegen: "Het is onvrede en ergernis"

Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn werkzaamheden bij Ajax niet neergelegd vanwege een burn-out, maar omdat hij het niet eens is met de manier waarop hij is behandeld in Amsterdam. Dat beweerde Johan Derksen vrijdagavond in Vandaag Inside.

"Dit is onvrede en ergernis", stak Derksen van wal. "Die jongen heeft alle kennis die je moet hebben voor dat vak en dan komt er ineens een Duitser (Mislintat, red.) die hem helemaal buitensluit. Huntelaar mag bij Jong Ajax gaan zitten en Mislintat sluit alle verkeerde deals".

"Ik kan me niet voorstellen dat je dan een burn-out naar buiten brengt als reden, terwijl je eigenlijk onvrede. Dat geloof ik niet", haakte tafelgast Hélène Hendriks daarop in. "Het is gewoon lullig. De druk bij Ajax is, hoe je het went of keert, in elke functie hoog".

"Als je qua karakter een binnenvetter bent en al die ellende komt in je, dan ga je naar de huisarts en die constateert dat je een burn-out hebt en er even tussenuit moet", aldus Derksen. 

Volgens Hendriks moet 'de snor' niet te lichtzinnig over een burn-out denken. "Een burn-out is niet eventjes ertussenuit. Dat is echt wel heftig hoor, daar kun je zoveel klachten bij krijgen. Dat wordt echt niet zomaar gezegd".

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers