Opvallend: dit is de best betaalde Feyenoorder!

Feyenoord doet het natuurlijk erg goed dit seizoen en de man die de meeste complimenten daarvoor ontvangt is Arne Slot. De trainer wist het vorig jaar te presteren om met de Rotterdammers de finale van de Conference League te halen en dit jaar is een kampioenschap dichterbij dan ooit. Tom Knipping, journalist van Voetbal International, laat weten dat Slot daar ook goed voor betaald krijgt.

"Hij is de best betaalde werknemer van Feyenoord en dat is voor trainers niet altijd het geval", stelt Knipping in de rubriek FC Bankzaken. "Meneer Slot hoeft niet gelijk boos op te bellen, dit is een schatting en de bedragen die omgaan in de markt. Zijn salaris wordt geschat op twee miljoen euro per jaar."

Inkomsten

Slot brengt natuurlijk ook een hoop geld in het laatje bij de Rotterdammers. Bij het winnen van de landstitel wacht er volgend jaar groepsfase Champions League op Feyenoord en dit is een inkomstenbron die de club veel oplevert. "Zonder dat er gevoetbald is kan Feyenoord dan al 32 miljoen bijschrijven", weet Knipping. "Het lastige is alleen dat Europees voetbal niet structureel is. Dat maakt lange contracten bijvoorbeeld ook moeilijk, want je kan dit niet altijd garanderen."

Daarnaast genereerde Feyenoord afgelopen jaar de nodige inkomsten door uitgaande transfers. Zo werd er afgelopen zomer voor 63 miljoen euro aan spelers verkocht. "Voor Eredivisie-begrippen is dat echt ongekend. Dat is zeker mede te danken aan de prestaties van Slot. Dit jaar maken ze dus winst en dan komt daar ook nog Champions League-voetbal bij. Dat is een leuk potje voor Feyenoord om mee te investeren."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers