Slot: 'Mijn advies voor een speler van 21 jaar is om niet te vertrekken, hier kan hij zich verder ontwikkelen'

Na zijn goede prestaties van de laatste weken wordt de interesse voor Santiago Giménez alsmaar groter en groter. Het Benfica van Roger Schmidt zou interesse hebben in de Mexicaan. De pas 21-jarige Giménez timmert aan de weg en liep afgelopen Eredivisie-weekend in de dubbele cijfers als we het hebben over gemaakte doelpunten. Arne Slot hoopt dat de aanvaller volgend jaar ook nog te bewonderen is in De Kuip. 

'Ik denk ook dat het voor hemzelf goed zou zijn nog een seizoen bij Feyenoord te spelen.  Er zijn altijd clubs die niet elk jaar voorbijkomen. Ik zal hem adviseren niet te vertrekken, zodat hij zich bij ons nog verder kan ontwikkelen, maar ik weet ook dat er in zijn omgeving mensen zijn die, zeker als er veel geld mee is gemoeid, met een ander advies zullen komen. Maar ik kan niet inschatten hoe hij er zelf instaat, dat zal afhangen van de kansen die hij gaat krijgen', vertelt Slot in gesprek met Voetbal International.

'Hij is net een half jaar bij ons, op een ander continent en in een andere competitie. Het zou niet goed zijn als een speler van 21 jaar nu al aan zijn top zou zitten', vervolgt de oefenmeester. Donderdag neemt Feyenoord het met Giménez in de punt van de aanval op tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. 

Het affiche tussen Feyenoordd en de ploeg uit Rome gratis bekijken? Dat kan hier!

Ook interessant