Verhuurde Ajacied hoopt op tweede kans: "Ik wil terugkeren en laten zien dat ik kan slagen bij Ajax"

Mohamed Daramy staat onder contract bij Ajax, maar maakt op dit moment zijn minuten bij het Deense FC Kopenhagen. In zijn periode in de Eredivisie slaagde de Deen er niet in om te overtuigen en daardoor moest hij elders rijpen. De aanvaller kijkt naar de toekomst en gaat vol goede moed terugkeren in de Nederlandse hoofdstad.

"Bij Ajax zijn ze blij voor me dat ik nu weer kan spelen", zo doet de verhuurde Daramy uit de doeken in gesprek met het Deense Bold.dk. De jonge vleugelaanvaller kwam dit seizoen in 13 duels in actie in de Deense Superligaen. Het zijn vooral de speelminuten die Daramy maakt, want tot dusver scoorde hij twee goals en gaf hij twee assists. "Ze zien ook dat ik mijn speeltijd steeds meer aan het opbouwen ben en dat ik probeer beter te worden."

Aan het eind van dit seizoen, in de zomer van 2023, gaat de international weer terugkeren in Amsterdam en hoopt op een tweede kans. Op dit moment wil Daramy vooral speelminuten maken en belangrijk zijn voor FC Kopenhagen, zodat hij vol goede moed kan beginnen aan zijn tweede kans in de Eredivisie. "Je moet natuurlijk altijd horen wat voor plan Ajax met me heeft, maar ik wil terugkeren en vechten voor mijn plek. Als ze mij willen gebruiken, dan doen ze dat. Maar ik wil terugkeren en laten zien dat ik kan slagen bij Ajax."