Stewart maakt goede indruk bij PSV: "Heeft snel de rust weer teruggebracht in Eindhoven"

Earnest Stewart, de technisch directeur bij PSV, is inmiddels begonnen aan zijn eerste transferwindow in dienst van de Brabanders. Hij haalde Ricardo Pepi en Peter Bosz al binnen en hoopt nu ook Xavi Simons langer te behouden. PSV-watcher Marco Timmer heeft een goede indruk gekregen van Stewart.

Gedurende de transferwindow vliegen allerlei geruchten in het rond en wordt er getrokken aan spelers over de hele wereld. Ook in Eindhoven is men nog bezig met het vormen van een definitieve groep. “Hoe de definitieve selectie eruit gaat zien, is dus nog afwachten. Wat wel heel helder is na de presentatie van Peter Bosz en het statement van Stewart, is dat na een roerig jaar met een zeer tumultueus einde, de technisch directeur de touwtjes strak in handen heeft bij PSV en hij snel de rust heeft teruggebracht bij de club uit Eindhoven.”

“Rust in de top is bijna altijd een belangrijke voorwaarde voor succes", zo schrijft Timmer bij Voetbal International. "In het verleden vormden Toon Gerbrands, Marcel Brands en Phillip Cocu een goede drie-eenheid. Het leverde drie landstitels in vijf jaar op. Met Brands, Stewart en Bosz is er nu een nieuw trio dat voor rust, continuïteit en prijzen moet gaan zorgen. Dat Stewart daarvoor in alle opzichten heel duidelijk de aanval heeft gekozen, heeft hij meer dan duidelijk gemaakt”, besluit Timmer.

PSV is druk bezig met Noa Lang en zoekt ook nog naar versterkingen op het middenveld en in de laatste linie. Érick Gutiérrez verkaste al naar het Mexicaanse Chivas en een vertrek van Ibrahim Sangaré ligt ook in de lijn der verwachting.

Ook interessant