'PSG maakt keuze kenbaar en wil PSV-ster terug; keuze nu volledig bij Simons'

Paris Saint-Germain gaat de clausule in het contract van Xavi Simons lichten, dat meldt Fabrizio Romano. De Franse topclub kan Simons voor zes miljoen euro terughalen bij PSV, maar dan moet de speler hier zelf ook toestemming aan geven.

De keuze ligt nu dus volledig bij de speler zelf. PSG kon in de maand juli de clausule activeren en dit hebben ze dus al vroeg gedaan. Simons heeft nu dus 25 dagen om te beslissen of hij teruggaat naar Parijs of dat hij met PSV gaat proberen de groepsfase van de Champions League te halen. 

De pas 20-jarige aanvallende middenvelder kende afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling. Volgens Transfermarkt zou hij zelfs al zo'n 40 miljoen waard zijn. Het contract van Simons in Eindhoven loopt nog tot de zomer van 2027.

Persconferentie Bosz

PSV wil er alles aan doen om de smaakmaker langer te behouden en een nieuw, verbeterd contract wordt dan ook besproken. Dit werd gisteren ook bevestigd op de eerste persconferentie van Peter Bosz als nieuwe trainer van de club. Hij vertelde dat hij heeft aangegeven bij Simons dat ze hem graag willen behouden. Ook Earnest Stewart, technisch directeur van PSV, gaf aan dat er gesprekken lopen met Simons en zijn management. 

Ook interessant