Van Praag over aanstelling Steijn: "Overdreven om iemand zonder Ajax-DNA af te schrijven"

Michael van Praag was van 1989 tot 2003 voorzitter van Ajax en vindt het overdreven dat mensen Maurice Steijn nu al afschrijven, omdat het de oefenmeester zou ontbreken aan Ajax-DNA. De voetbalbestuurder zag de Hagenees goed presteren bij Sparta Rotterdam en denkt ook dat hij de Amsterdammers weer aan het voetballen krijgt.

Volgens hem heeft het verleden al bewezen dat Ajax-bloed geen vereiste is om grote successen te behalen met de Amsterdammers. "Dat er dan gezegd wordt dat Steijn niet bij Ajax zou passen, dat vind ik allemaal een beetje overdreven. Bij Ajax passen of het wel of niet hebben van Ajax-DNA. Als er nu iemand was zonder Ajax-dna dan was het Erik ten Hag wel, hij sprak nog niet eens Amsterdams." 

"Ajax onder Ten Hag is een gigantisch succes geweest. Al die mensen die dat roepen, ik vind dat echt allemaal onzin", vervolgt Van Praag. "Ik vind Maurice Steijn een hartstikke goede trainer en hij heeft het bij Sparta verdomd goed gedaan. Ik denk dat hij Ajax wel weer aan het spelen krijgt."