Vrees om staking FC Utrecht – Ajax: 'Die gaat niet door hoor’

De kans is groot dat het duel tussen FC Utrecht en Ajax komende zondag niet doorgaat. Dit vertelt Valentijn Driessen in de Kick-Off podcast van De Telegraaf. Dit heeft alles te maken met de oorlog tussen Hamas en Israël, zo worden er nieuwe demonstraties verwacht in Utrecht. 

Er wordt zondag om 12:15 uur afgetrapt in De Galgenwaard. "Die gaat niet door hoor. Er kan een hele hoop misgaan bij die wedstrijd. Of er ook een protest is weet ik niet," vertelt Driessen. “Dat lijkt er mogelijk wel te komen, als Israël besluit om Gaza over de grond binnen te vallen.” 

Driessen kaart de extra problemen rond de wedstrijd aan. "Het Hamas, Hamas, Joden aan het gas, klinkt bij iedere wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax vanuit het Utrecht-vak. En nu heb je een heel stadion, als zij ertoe besluiten om dat met z'n allen uit hun mond te krijgen, dan wordt de wedstrijd stilgelegd. En als ze aanwijzingen hebben dat het fout kan gaan, dan kan dat al vooraf betekenen dat Sharon Dijksma (burgemeester Utrecht, red.) een streep door de wedstrijd zet vanwege veiligheidsproblemen.” 

Ook interessant