Aad de Mos over toekomst van Ajax: 'Jonk en Bergkamp in de armen sluiten'

Volgens Aad de Mos doet Ajax er goed aan om oude bekenden Wim Jonk en Dennis Bergkamp weer in de armen te sluiten. De oud-trainer meent dat Ajax zo terug moet keren naar de Cruijff-dynastie. De kans lijkt echter klein dat dit gaat gebeuren, aangezien de manier waarom het tweetal de ArenA achter zich liet.

Het rommelt al enige tijd binnen Ajax, dat de oude DNA kwijt lijkt te zijn. Met het aanstellen van John Heitinga als interim-trainer leek dit weer enigszins te worden hersteld. Wie er na de zomer aan het roer van Ajax 1 staat, is nog onbekend. De Mos heeft wel een optie in huis voor de Amsterdammers. "Ik heb nog steeds een hoge pet op van Wim Jonk, en ook van Bergkamp. Ik zou dat in ere herstellen", aldus De Mos bij het AD. "Ik denk dat je met Bergkamp en Jonk terug moet naar de Cruijff-dynastie. Als je dat niet doet, zie je dat het weer niets wordt. Het gedachtengoed ligt voor het oprapen."

In 2015 vertrok Jonk met veel bombarie bij Ajax, na meningsverschillen met de directie. Datzelfde was een van de redenen dat Bergkamp in 2018 zijn geliefde club achter zich liet. Vandaag de dag staat Jonk aan het roer van FC Volendam, dat met hem als hoofdtrainer een opmars naar de Eredivisie inzette. Bergkamp zit sinds zijn avontuur als assistent bij Almere City zonder werkgever. Met Volendam vecht Jonk dan wel voor lijfsbehoud, toch zit De Mos hem als ideale hoofdtrainer van Ajax. "Je moet kijken naar het materiaal dat je hebt en zorgen dat je niet het lachertje van de Eredivisie wordt. Het pakt heel goed uit en dat kan niet als je een koekenbakker bent als trainer."

Ook interessant