Dit is waarom we scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz zo haten

Antonio Mateu Lahoz kwam als scheidsrechter van Nederland - Argentinië bijzonder slecht uit de verf. De Spanjaard viel door zijn opmerkelijke beslissingen volledig door de mand. Voetbalflitsen zet vijf redenen op een rijtje waarom we zo’n hekel aan Lahoz hebben.

Voorkeursbehandeling voor Messi

Lionel Messi kreeg overduidelijk het voordeel van de twijfel van Lahoz. Zo maakte de Argentijnse dribbelaar in de tweede helft opzettelijk hands, maar een gele kaart bleef wonder boven wonder uit.

Pure willekeur

Messi was niet de enige Argentijn die in bescherming werd genomen door Lahoz. De arbiter floot behoorlijk in het voordeel van Argentinië. Een mooi voorbeeld is Leandro Paredes. Vlak voor tijd maakte de invaller een geelwaardige overtreding op Nathan Aké. Enkele seconden later schoot hij de bal keihard richting de dug-out van Oranje, iets wat uiteraard ook met geel bestraft had moeten worden. Lahoz deed de situatie slechts af met een gele kaart. Opmerkelijk genoeg gaf Lahoz de spelers van het Nederlands elftal sneller een gele kaart. Dat riekt toch naar willekeur.

Ongeschikt als scheidsrechter

Zit Lahoz onder de duim bij zijn vrouw? Het lijkt er wel op. De leidsman had de situatie op het veld bij vlagen niet onder controle, gezien de vele opstootjes. Doordat Lahoz de spelers amper in toom kon houden, besloot hij maar veelvuldig naar de borstzak te grijpen. Onderaan de streep was de rekening gigantisch: negentien (!) gele kaarten, een record.

De grote-Lahoz-Show

Hoewel Lahoz de spelers van Nederland en Argentinië maar moeilijk in het gareel kon houden, kreeg hij het desondanks voor elkaar om vervelend gedrag te tonen. Scheidsrechters doen het goed als ze niet opvallen, maar daar wilde Lahoz vrijdagavond niets van weten. De Spanjaard was vooral bezig met zijn eigen showtje.

Verkeerde beslissing

Lahoz moet ook maar eens de spelregels nagaan. Naast het feit dat het de grote-Lahoz-Show was, lette de arbiter ook niet goed op. De benutte strafschop van Messi had namelijk overgenomen moeten worden, omdat Nahuel Molina te vroeg inliep. Foutje, bedankt...

Lees ook

  1. Walgelijk: Argentijnse international lacht Oranje letterlijk uit
  2. Messi maakt ruzie met Van Gaal en maakt 'praatjesmaker-gebaar' 
  3. Oranje-fan die scheidsrechter middelvinger geeft gaat viraal op social media
  4. Veldbestormer tijdens #NEDARG: ‘Was een flinke worsteling’ 
  5. Journalist op tribune overleden tijdens Nederland-Argentinie 
  6. Messi tegen Weghorst: "Waar kijk je naar idioot, loop door" 
Feyenoord-doelman vertrekt