Jansen schaamt zich na incident: "Je moet je emoties de baas zijn"

Na afloop van de halve finale van de Conference League tussen AZ en West Ham United (0-1) ging het mis. Supporters van de thuisploeg zochten Engelse fans op op de hoofdtribune en daarbij werden rake klappen uitgedeeld. Tijdens de persconferentie na het duel ging het vooral hierover.

"In eerste instantie had ik het niet in de gaten", begint AZ-trainer Pascal Jansen. "Maar toen keek ik omhoog en zag ik dat er links en rechts wel wat werd uitgedeeld. Dan gaat mijn blik direct op mijn spelers en mijn staf om te kijken of daar alles goed gaat. Ik heb zo goed als mogelijk er een aantal geprobeerd weg te houden."

"Het is vervelend en hoort niet thuis in ons stadion, in welk stadion dan ook eigenlijk. Je moet je emoties de baas zijn ook als je verliest. Wat er vorige week gebeurde was al ongelukkig (toen werden AZ'ers in het thuisvak belaagd door Engelse fans, red), maar ik schaam me dat het nu ook hier gebeurt. Dat mag niet. Een paar spelers maakte zich zorgen omdat er familieleden zaten, dat kan ik mij goed voorstellen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers