Wie is Feyenoord-target Ola Brynhildsen?

Na Fredrik Aursnes en Marcus Pedersen is Feyenoord tijdens het zoeken van een nieuw talent uitgekomen op een nieuwe Noor. De aanvaller Ola zou de aanvallende opties van de Rotterdammers moeten versterken. Maar wie is deze aanvaller van Molde FK? 

Brynhildsen  feyenoord molde transfer profiel

Jeugd en speelwijze

Brynhildsen is op 27 april 1999 geboren in het Noorse plaatsje Bærum en komt uit de jeugd van Stabæk Fotball, de betaald voetbalclub van zijn geboortestad. Hier voetbalde de aanvaller tot zijn 21e, maar vertrok toen transfervrij naar Molde FK.

Een 22-jarige rechtspoot die voornamelijk als linksbuiten speelt, maar ook als linker/rechtermiddenvelder uit de voeten kan. Brynhildsen is een aanvaller met veel flair, die graag zijn mannetje uitspeelt. De Noor is soms nog wat onrustig voor de goal. Zo schiet hij vaak met kracht en niet met precisie.

Bekijk hier een korte compilatie van de Noorse aanvaller:

Redelijke ervaring

In totaal speelde Brynhildsen al meer dan 115 duels in de Noorse competitie, waarin hij 22 keer het net vond en achttien keer de aangever was van een doelpunt. Eerder in dit seizoen, tijdens de kwalificatieduels voor de Conference League, liet hij zijn grote klasse zien. In de vier wedstrijden scoorde Brynhildsen drie keer en gaf hij twee assists. Toch plaatste Molde zich niet voor de UCL, nadat er met penalty’s werd verloren van het Turkse Trabzonspor. In het seizoen 2020/21 was Brynhildsen in 30 competitiewedstrijden goed voor vijf doelpunten en twaalf assists.

WK-O20

Samen met onder anderen Erling Haaland, Hakon Evjen (AZ) en Jens Petter Hauge speelde Brynhildsen op het WK Onder 20. Het WK verliep alleen niet zoals ze hadden gewild. De Noren lagen er in de groepsfase al uit, nadat er met 3-1 en 0-2 werd verloren van Uruguay en Nieuw Zeeland. In de laatste wedstrijd van de groep kwam de Feyenoord-target niet in actie. Noorwegen won die wedstrijd met 12-0 van Honduras.

Contract

Het contract van Brynhildsen loopt nog tot december 2024. Dat zou betekenen dat Feyenoord een flinke prijs moet  betalen voor de Noor, waarvan de marktwaarde op dit moment rond de 1,5 miljoen euro ligt.

Zie ook deze prachtige omhaal van het Noorse talent:

Feyenoord-doelman vertrekt