Transferstunt: FC Groningen haalt Nederlandse topschutter binnen

FC Groningen heeft met Kevin van Veen een nieuwe doelpuntenmachine in huis gehaald. De degradant verwelkomt namelijk de topscorer van de Schotse Premiership. De spits is ambitieus en hoopt zijn nieuwe club terug naar de Eredivisie te schoppen.

In de winter van 2015 ging Van Veen het buitenlandse avontuur aan. Via Scunthorpe United en Northampton kwam de spits twee jaar geleden terecht bij Motherwell FC. Afgelopen seizoen was Van Veen in alle competities goed voor 29 doelpunten in 44 wedstrijden.

Van het hoogste Schotse niveau gaat Van Veen nu spelen in de KKD. "Ik ben hier om Groningen terug naar de Eredivisie te schieten, ik wil belangrijk zijn", stelt Van Veen. "Dit is een grote club met goede, fanatieke supporters. Vorig jaar heb ik me in Schotland laten zien en ik kom hier om topscorer van de competitie te worden."

Bij Motherwell waren ze groot fan van Van Veen, die tot een ware sensatie was uitgegroeid. "Er is een behoorlijke hype om mij heen ontstaan en dat heb ik uiteraard ook aan mijn teamgenoten te danken. Mocht ik ook hier topscorer worden, is dat een teamprestatie. Ik hou van aantrekkelijk voetbal spelen."

Van Veen hoopt ook bij te kunnen dragen en kleurrijke tijden voor zijn nieuwe fans. "De FC-supporters moeten weer met plezier naar het stadion komen en daaraan wil ik gaan bijdragen. Ik wil met doelpunten, skills, passie en strijd de mensen op de banken krijgen en de competitie winnen."