Hollandse glorie: "Slot had tijdens de huldiging hét momentum om te zeggen dat hij bleef, hij gaat vertrekken deze zomer"

De Eredivisie heeft nog maar twee speelrondes te gaan en Feyenoord kroonde zich in speelronde 32 definitief tot landskampioen van dit seizoen. Ajax kon na tien minuten alweer huiswaarts keren door wangedrag van FC Groningen-supporters en PSV won maar nipt van een dapper Fortuna Sittard.

Het weekend werd afgetrapt in De Grolsch Veste, waar Jasper Cillessen zijn goede vorm wederom niet kon herpakken. FC Twente won met 4-0 van NEC, Sparta Rotterdam moet in de absolute slotfase buigen voor het tegen degradatie strijdende FC Volendam, Excelsior pakt ook een knap puntje op bezoek bij sc Heerenveen en FC Utrecht gaat er op een bijzondere avond met drie punten vandoor na een 2-0 zege op RKC Waalwijk. Het duel werd twee keer gestaakt en na de tweede onderbreking besloten de spelers om de benen stil te houden als protest.

De zondag begon met een 2-0 zege van Vitesse op het gedegradeerde SC Cambuur, werd vervolgd door een staking bij FC Groningen-Ajax, Feyenoord won met 3-0 van Go Ahead Eagles en pakte het kampioenschap, PSV kan de voorronde van de UEFA Champions League ruiken door een wondergoal van Xavi Simons en een wervelend AZ brengt FC Emmen in de problemen in de degradatiestrijd. FC Groningen en Ajax gingen dinsdagmiddag voor een herkansing en in een wedstrijd zonder publiek won de ploeg van John Heitinga met 2-3.

Hollandse Glorie

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers