'Bijlow kan vier keer zoveel gaan verdienen in Engeland'

Manchester United is in de zoektocht naar een nieuwe keeper uitgekomen bij Justin Bijlow. De club van manager Erik ten Hag ziet in de Rotterdammer een goedkope, maar goede optie. Bijlow kan in Engeland minimaal vier keer zoveel gaan verdienen als bij Feyenoord.

twintig miljoen

Vrijdag kwam het verrassende nieuws naar buiten dat United in de markt is voor Bijlow. Eerder leek het erop dat Ten Hag zijn pijlen had gericht op Onana, maar die bleek te duur. 'Om die reden heeft Ten Hag zijn aandacht verlegd naar de doelman van het Nederlands elftal en Feyenoord, die in de ogen van Manchester United een derde waard is van Onana', schrijft De Telegraaf. Dat zou neerkomen op een transfersom van twintig miljoen euro.

Feyenoord houdt zijn poot stijf

Feyenoord wil niet meewerken aan een transfer en weigert dan ook om een bedrag te noemen. De landskampioen wil eerst afwachten op een bod van Manchester United, mocht de interesse concreet worden. Bijlow is namelijk niet het enige alternatief voor Onana. Ook Eintracht Frankfurt-doelman Kevin Trapp is een serieuze optie, terwijl Diogo Costa van FC Porto ook op de lijst staat. Laatstgenoemde lijkt alleen ook zo'n zestig miljoen te moeten kosten.

Als Bijlow de overstap naar Manchester maakt, gaat hij in ieder geval veel meer verdienen op Old Trafford, dan hij nu doet in De Kuip. De Telegraaf verwacht dat de Oranje-international 'minimaal vier keer zoveel' kan verdienen als bij Feyenoord. 'Een bruto inkomen van een nieuwe speler zit daar al gauw tussen de zes en acht miljoen euro per jaar', zo zegt de krant.

Ook interessant