Koeman opent deur voor Cillessen na bezoek van keeperstrainer in Nijmegen

Jasper Cillessen sloot 2022 niet zoals gewenst af. De doelman van NEC kampte met zware griepklachten en had daarvoor van toenmalig bondscoach Van Gaal te horen gekregen dat hij niet tot de WK-selectie behoorde. De deur naar het Nederlands elftal lijkt onder Ronald Koeman weer geopend voor Cillessen. Volgens De Telegraaf heeft de goalie in Nijmegen bezoek gekregen van Patrick Lodewijks, keeperstrainer onder de nieuwe bondscoach.

Cillessen was onderwerp van gesprek het afgelopen halve seizoen. De doelman maakte zich weinig populair tijdens en na de wedstrijd tegen Feyenoord, waarna Van der Vaart hem verweet een 'naar mannetje' en 'oncollegiaal' te zijn. In Nijmegen onder de lat bleef Cillessen presteren, maar buiten het veld kwam hij vaker in het nieuws met onder meer berichten over een rechtszaak in Spanje. Tot overmaat van ramp behoorde Cillessen niet tot de WK-selectie en zag hij thuis, terwijl hij ziek op de bank lag, hoe Andries Noppert een plek onder lat bij Oranje veroverde en vijf duels op het WK keepte.

Cillessen is terug met maar één doel

Na de winterstop mocht Cillessen samen met NEC direct aan de bak. In het Goffertstadion kwam voormalig werkgever Ajax op bezoek en de Groesbeekse goalie bleek een ware plaaggeest voor de Amsterdammers. Mede dankzij weergaloze reddingen van de doelman sleepte NEC een punt uit de strijd en kreeg Cillessen massaal complimenten. De goalie sprak zelf over zijn kansen in Oranje en gaf al aan dat hij om tafel zou zitten met keeperstrainer Patrick Lodewijks.

Patrick Lodewijks, keeperstrainer onder Ronald Koeman, heeft vrijdag een ronde gemaakt langs alle potentiële doelmannen voor Oranje en klopte ook aan in Nijmegen om daar met Cillessen het gesprek aan te gaan. Het is nog niet bekend wat er besproken is, maar Cillessen staat in ieder geval op de lijst van de staf van Koeman.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers