Transferperikelen in Amsterdam: 'Brobbey in beeld bij Premier League-club, vraagprijs Fernandes te fors'

Ajax kent een dramatisch seizoen en wil absoluut niet nog een jaar langs alle prijzen grijpen. Daarnaast hoopt het ook in Europa ook gewoon weer mee te kunnen doen. Er zullen een aantal spelers vertrekken, maar ook toegevoegd worden aan de Amsterdamse selectie. Het is nog maar de vraag of Brain Brobbey blijft, maar door de komst van Gedson Fernandes kan een streep.

Erik ten Hag is zich namelijk met Manchester United aan het oriënteren voor een nieuwe spits. De Engelse club had de pijlen eigenlijk gericht op Harry Kane van Tottenham Hotspur en Victor Osimhen van Napoli, maar zij blijken na navraag te duur. De Engelse afdeling van ESPN meldt dat Brobbey een goedkoop alternatief is voor The Red Devils. Hij is echter wel één van de opties, want er staan meer namen op het lijstje met mogelijke aanwinsten. Het is onduidelijk of de aanvaller überhaupt mag vertrekken bij Ajax, want zij kochten hem voor een miljoenenbedrag terug van RB Leipzig.

Fernandes van de lijst

Gedson Fernandes was één van de opties om te kopen, maar na het horen van zijn vraagprijs hebben de Amsterdammers vriendelijk bedankt. Zijn huidige werkgever, het Turkse Besiktas, verlangt een bedrag tussen de 20 en 25 miljoen euro, iets wat Ajax niet gaat ophoesten. Corriere dello Sport meldt dat het geïnteresseerde SS Lazio dat bedrag wél wil betalen en lijkt daardoor op pole position te liggen. De Portugees heeft een lopend contract tot medio 2026 in Turkije.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers