Langste ongeslagen reeks in top-7 Europese competities: Feyenoord dik bovenaan!

Dat Feyenoord het goed doet, is inmiddels wel duidelijk. Onder Arne Slot verandert dit seizoen (bijna) alles in goud. Zo doen de Rotterdammers nog mee om de eindzege in de Europa League en kunnen ze de titel in de Eredivisie bijna niet meer mislopen. In de competitie is het ook alweer een tijdje geleden dat Feyenoord verloor en dat zorgt voor een mooie statistiek.

In de halve finale van de KNVB Beker gingen Slot en zijn mannen onderuit tegen Ajax in een wedstrijd waar het na afloop veel over ging. De laatste verliespartij daarvoor dateerde alweer van eind oktober tegen Sturm Graz. In de competitie is de statistiek nog beter. Feyenoord verloor pas één keer dit seizoen en dat was op 18 september 2022 tegen PSV (4-3). 

Sindsdien zijn de Rotterdammers dus ongeslagen. Daarmee staan ze bovenaan in een mooi rijtje. In de top-7 Europese competities is er geen enkele club die al zoveel competitiewedstrijden, 22 om precies te zijn, niet meer verloor. Ook PSV staat in dit rijtje: zij zijn al elf duels op rij ongeslagen in de Eredivisie. Een goed teken in aanloop naar de topper tegen Ajax van aankomend weekend.

Ook interessant