'Matthijs de Ligt heeft keuze voor megatransfer gemaakt en ook Raiola ingelicht'

Matthijs de Ligt heeft zijn keuze wat betreft zijn volgende club gemaakt; de 19-jarige verdediger van Ajax wil naar Barcelona en heeft dat ook kenbaar gemaakt aan zaakwaarnemer Mino Raiola. Dat meldt het Spaanse El Mundo Deportivo.

De Ligt twijfelt volgens het Spaanse medium niet meer en Raiola zou zijn eisen hebben bijgesteld om een deal mogelijk te maken. De zaakwaarnemer staat erom bekend het onderste uit de kan te halen - ook voor zichzelf - maar De Ligt heeft erop aangedrongen om een transfer naar Barcelona sowieso te laten doorgaan. El Mundo Deportivo noemt Raiola om die reden ook 'minder gevaarlijk' bij het afronden van de transfer.

Hoeveel vangt Ajax?

Barcelona zou volgens eerdere berichten zo'n zeventig miljoen euro over hebben om De Ligt binnen te halen, die daarmee zijn huidige Ajax-collega Frenkie de Jong zal volgen richting Camp Nou. De middenvelder rondde zijn deal naar Barcelona in de afgelopen transferperiode al af. De Ligt heeft nog een contract tot 2021 in de Johan Cruijff Arena. Ook andere Europese topclubs als Bayern München, Juventus, Paris Saint-Germain en Real Madrid zouden hengelen naar de diensten van de jonge Ajax-aanvoerder.