Europese topspeler luidt noodklok: "Ik moet oppassen"

Vorig seizoen werd de competitie gewijzigd voor het WK in Qatar en in 2024 wordt het Europees kampioenschap gehouden gedurende de zomerstop. In Engeland heeft Pep Guardiola een bezoek gekregen van Rodri, die merkt dat zijn lichaam om rust schreeuwt.

Rodri zit niet ver van burn-out vandaan en luidt noodklok

In gesprek met The Times vertelde de Spaanse controleur eerlijk dat hij het enorm zwaar heeft. Dat deed hij na afloop van de kwartfinale tegen Real Madrid, die in een spectaculaire remise eindigde. "Ik heb rust nodig. We gaan zien hoe we gaan spreken. Ik moet me aanpassen en meer rust is iets wat we plannen, ja. Als dit twee of drie seizoenen op rij gebeurt, kan het slecht zijn voor het team. Ik moet oppassen. Het kan niet altijd zo."

Onderzoek wijst uit dat de 27-jarige middenvelder bij de top-10 hoort van Europa als het gaat over speelminuten. Hij speelde tot dusver ruim 4000 minuten voor club én land.

Ronald Koeman deed eerder zijn beklag over overvolle speelkalender

Bondscoach Ronald Koeman kreeg in de laatste interlandperiodes te maken met veel uitvallers en in aanloop naar het treffen met Frankrijk deed hij in 2023 al een aantal verwijtende uitspraken in de richting van de FIFA en UEFA. "Het ligt puur aan de overvolle speelkalender. We klagen er al jaren over, maar dat heeft kennelijk allemaal geen zin. Het is geen toeval dat het vooral om spierblessures gaat. Spelers zijn vroeg in het seizoen al overbelast.”

Oranje-coach springt in de bres voor deelnemers EK 2024

In aanloop naar het EK 2024 werd namelijk bekend dat de bondscoach van het Nederlands elftal 23 spelers op mag nemen in zijn definitieve selectie. Koeman besloot om zijn stem te gebruiken en te pleiten voor een definitieve spelersgroep van 26 spelers en dat werd, na steun van collega's, opgepakt door de UEFA. Zij gaan zich 'binnenkort' buigen over de kwestie en zullen dan laten weten wat de eventuele wijzigingen zijn voor Oranje.

Feyenoord-doelman vertrekt