Robin van Persie klaar voor Youth League met Feyenoord

Onder leiding van Robin van Persie doet Feyenoord dit jaar mee aan de Youth League, de Champions League voor jeugdelftallen Onder 19. Net zoals Feyenoord 1 zit Feyenoord Onder 19 in de Youth League in een groep met Atlético Madrid, Lazio en Celtic. Van Persie is klaar voor het prestigieuze jeugdtoernooi.

Van Persie hoopt dat zijn jongelingen zich beseffen wat deelname aan de Youth League betekent. Zo is te zien in een special vanESPN, waarin we een inkijkje krijgen bij de Onder 18 van Feyenoord."Ik heb dat toevallig ook aangekaart dat dit echt een kickstart kan zijn voor hun carrière. Dat gun ik ze allemaal van harte en dat maakt ook wel wat los als je ver kan komen in de Youth League", aldus de jeugdtrainer. "Je gaat vaak spelen tegen jongens die ouder zijn en die ongelofelijk goed zijn. Het moet allemaal kloppen. Ik zou het erg leuk vinden als we ver kunnen komen. Het is echt een graadmeter voor eerste elftal coaches en clubs als jij het verschil kan maken vanuit jouw positie tegen een Arsenal, Real Madrid of wie dan ook en dat consequent laat zien, dat zij dan sneller rekening houden met je. Ik hoop ook onze hoofdtrainer."

Feyenoord in de Youth League

Afgelopen editie zagen we AZ de Youth League als eerste Nederlandse club ooit winnen. Voor Van Persiestart de missie op 19 september, met een thuiswedstrijd tegen Celtic. Op 4 oktober gaat de jeugd vanFeyenoord naar Atlético Madrid, waar op 25 oktober Lazio op bezoek komt. Op 7 november gaat het op bezoek bij de club uit Rome, waar op 28 november de return tegen Atlético Madrid op het programma staat. De groepsfase van de Youth League eindigt op 13 december met een bezoek aan Celtic.

In het seizoen 2017/18 was Feyenoord ook actief in de Youth League. Destijds zat het in de groep met Manchester City, Shakthar en Napoli en eindigde het met negen punten op plek twee. Na de groepsfase was Feyenoord in de tussenronde met 2-3 te sterk voor FC Nitra en ging het door naar de achtste finales. Daarin trof het Chelsea, dat vervolgens met en 5-2 overwinning Feyenoord uit het toernooi knikkerde. Destijds zagen we talenten als Justin Bijlow, Tyrell Malacia, Lutsharel Geertruida, Wouter Burger, Orkun Kökcü en Dylan Vente in het jeugdelftal van Feyenoord schitteren.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers