Feyenoord-spitsen vertolken hoofdrol bij hun landen

Feyenoord-spitsen Santiago Giménez en Ayase Ueda hebben zich laten zien bij hun landen. De Japanner scoorde in de 1-4 overwinning op Duitsland, terwijl eerstgenoemde door een gemiste penalty van hem met Mexico bleef steken op een gelijkspel.

Te beginnen met Giménez. Met een 0-1 achterstand tegen Australië ging de spits van Feyenoord achter de bal staan voor een penalty. AZ-doelman Matthew Ryan dook wel de goede hoek in, maar het was uiteindelijk de paal die redding bracht. Vijf minuten later werd Giménez gewisseld voor Raúl Jiménez. Om het nog extra zuur te maken kreeg Mexico nog een strafschop. Ditmaal mocht Jiménez aanleggen en die schoot de bal wel tegen de touwen.

Tekst gaat verder onder de video.

Dan naar Duitsland. Daar speelde onze Oosterburen en oefenduel tegen Japan. Bij de Japanners stond onder meer AZ-rechtsback Yukinari Sugawara in het veld en Feyenoord-spits Ueda. Bij een 1-1 stand kon de nieuweling van de Rotterdammers zich onderscheiden met een doelpunt voor zijn land. Vlak na rust werd hij gewisseld en vanaf de bank zag hij hoe zijn land uitliep naar een 1-4 overwinning op de Duitsers.