Geertruida niet bij Oranje-selectie in Dublin, Aké vraagteken

Lutsharel Geertruida komt zondagavond niet in actie voor het Nederlands elftal. De verdediger van Feyenoord raakte op de afsluitende training voor het duel met Ierland geblesseerd. Daarnaast is het nog onduidelijk of Nathan Aké kan spelen.

Bondscoach Ronald Koeman zal dus moeten puzzelen achterin. Hij begon tegen Griekenland enigszins verrassend met drie centrale verdedigers, maar twee daarvan zijn er vanavond dus wellicht niet bij. Centraal achterin naast aanvoerder Virgil van Dijk kan Koeman nog kiezen voor spelers als Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Micky van de Ven. Ook Daley Blind kan als linker centrale verdediger spelen. Dan zou Quilindschy Hartman als linker vleugelverdediger kunnen spelen.

Het is sowieso nog maar de vraag of Koeman weer met een 3-4-3 opstelling zal gaan spelen in Dublin. De bondscoach gaf in aanloop naar het duel al aan dat hij weer zou gaan verrassen. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag.

Maatsen

Wie naast Geertruida in ieder geval niet gaat spelen is Ian Maatsen. De linksback van Burnley is door Koeman, net zoals tijdens het EK-kwalificatieduel tegen Griekenland, buiten de selectie gehouden. Hij zal dus nog even moeten wachten op zijn debuut voor Oranje.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ierland-Nederland’

Ronald de Boer ziet zwakke Oranje-verdediging: "Die zijn zielsongelukkig in dit systeem"

Oranje op rapport na nipte overwinning op Ierland

VIDEO GOAL: Wout Weghorst schiet Nederland op voorsprong in Ierland (1-2)

Frimpong wil met Oranje naar het EK: "In dit systeem komen mijn kwaliteiten beter tot zijn recht"

VIDEO GOAL: Oranje naast Ierland via strafschop Gakpo (1-1)

VIDEO GOAL: Nederland snel in de problemen na strafschop in derde minuut (1-0)

Opstelling Oranje: Koeman gunt Wieffer en De Ligt een basisplaats

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers