Alles over Jozsef Kiprich; de Tovenaar van Tatabánya

In de annalen van Feyenoord's rijke geschiedenis schittert de naam van József Kiprich als een van de meest geliefde en gedenkwaardige spelers ooit. Dit is alles wat je moet weten over de clubheld van Feyenoord.

Het privéleven van József Kiprich

Opgroeien in Hongarije en een transfer maken naar Feyenoord. Dit moet je weten over het privéleven van József Kiprich.

Waar en wanneer is József Kiprich geboren?

József Kiprich werd op 6 maart 1963 geboren in Tata, Hongarije.

Wie is de vrouw van József Kiprich?

József Kiprich was jarenlang samen met zijn vrouw Tunde, toch gingen beide uit elkaar in 2004. Het is niet bekend of Kiprich een nieuwe vriendin/vrouw heeft.

Wie zijn de kinderen van József Kiprich?

József Kiprich heeft een zoon; Dani. Inmiddels is József Kiprich opa, zo heeft zoon Dani een kind.

Hoe was József Kiprich als voetballer?

Van Hongarije naar held in De Kuip. Dit is de loopbaan van József Kiprich als voetballer.

Bij welke club begon Jószef Kiprich met voetballen?

Zijn verhaal begint in het hart van Hongarije, waar Kiprich zijn eerste stappen zette op het voetbalveld en zijn talent al op jonge leeftijd opviel. Hij begon zijn professionele carrière bij de lokale club, FC Tatabánya. 

Welke positie had József Kiprich als voetballer?

József Kiprich speelde in zijn voetballoopbaan als spits.

Hoe zag de clubloopbaan van József Kiprich eruit?

Zijn indrukwekkende prestaties in de Hongaarse competitie trokken al snel de aandacht van grotere clubs, en in 1987 maakte hij de sprong naar Feyenoord, waar hij zou uitgroeien tot een ware legende. Het waren niet alleen zijn voetbalvaardigheden die Kiprich zo geliefd maakten bij de fans. Zijn warme persoonlijkheid, bescheidenheid en toewijding aan het team maakten hem tot een echte publiekslieveling. De Tovenaar van Tatabanya kreeg hij als bijnaam.

Gedurende zijn tijd bij Feyenoord maakte Kiprich talloze memorabele momenten mee. Hij hielp de club aan belangrijke overwinningen, scoorde cruciale doelpunten en droeg bij aan enkele van de meest gedenkwaardige triomfen in de geschiedenis van de club. Zijn hoogtepunt kwam in het seizoen 1992/1993, toen hij een sleutelrol speelde in het winnen van zowel de Eredivisie als de KNVB Beker, een prestatie die hem voor altijd in de geschiedenisboeken van Feyenoord zou verankeren.

Na zijn tijd bij Feyenoord trok Kiprich naar Cyprus, zo tekende hij bij APOEL Nicosia. Twee jaar later keerder hij terug in Nederland en speelde hij een korte periode bij FC Den Bosch. Bij 'zijn' Tatabánya sloot Kiprich in 2001 uiteindelijk zijn loopbaan af.

De clubs van József Kiprich

  • Tatabánya 1980-1989
  • Feyenoord 1989-1995
  • APOEL Nicosia 1995-1997
  • FC Den Bosch 1997-1998
  • Tatabánya 1998-2001

Welke prijzen won József Kiprich als speler?

De prijzenkast van József Kiprich als speler:

  • Feyenoord - KNVB Beker 1990/1991, 1991/1992, 1993/1994, 1994,1995
  • Feyenoord - Eredivisie 1992/1993
  • Feyenoord - Johan Cruijff Schaal 1991
  • APOEL Nicosia - Cyprisch Kampioen 1995/1996
  • APOEL Nicosia - Cyprisch bekerwinnaar 1995/1996, 1996/1997

Hoe presteerde Kiprich bij Hongarije?

József Kiprich speelde 70 interlands voor zijn nationale team, waarin hij 28 keer het net vond. Hij maakte zijn debuut op 26 september 1984 tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk in Boedapest, die Hongarije met 3-1 won. Kiprich beëindigde zijn internationale carrière op 6 september 1995.

Hoe verliep de trainerscarrière van József Kiprich?

Na zijn glansrijke carrière bij Feyenoord keerde József Kiprich terug naar Hongarije, waar hij zijn liefde voor het spel bleef delen als coach en mentor voor jonge talenten, zo was hij trainer bij een tal van teams in zijn thuisland en dat op verschillende niveau's. Hoewel zijn tijd op het veld voorbij was, bleef zijn nalatenschap voortleven in de harten van de fans en de herinneringen aan zijn gloriedagen bij Feyenoord.

Wanneer keerde Kiprich terug bij Feyenoord?

Op zondag 28 januari 2024 kwam Jozsef Kiprich weer terug naar Rotterdam voor een bezoek aan zijn geliefde Feyenoord. Namens de Feyenoord Supportersvereniging De Feijenoorder werd hem voor aanvang van de wedstrijd Feyenoord - FC Twente een prachtig cadeau gegeven. Een mooi eerbetoon aan de "Tovenaar van Tatabanya".

Met zijn status is Kiprich terug te vinden in de top 10 culthelden van Feyenoord.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers