Officiële reactie: Feyenoord niet onder de indruk van boze uitfans-brief Ajax

Feyenoord heeft tegenover het Algemeen Dagblad officieel gereageerd op het nieuws dat Ajax de Rotterdammers een brief heeft gestuurd, waarin de club eist dat Feyenoord uitsupporters toelaat bij de eerstvolgende Klassieker in de Kuip. De Rotterdammers zijn niet onder de indruk.

Feyenoord geeft aan het dagblad aan dat het juist het plan was om de discussie over de uitsupporters, die over en weer al bijna tien jaar niet welkom zijn, volgend jaar weer te hervatten. De Rotterdamse club denkt dat de Amsterdammers vooral hun eigen aanhang willen pleasen. "Deze gesprekken, zo is eind oktober ook gemeld, werden vorig jaar ook al weer opgestart, maar zijn weer ‘on hold’ gezet na ongeregeldheden tijdens de kampioenswedstrijd tussen PSV en Ajax. Dat Ajax hier nu dan weer een brief over stuurt, lijkt dan ook vooral voor de bühne, wellicht om de eigen achterban tevreden te stellen."

2019/20

De insteek van de gesprekken is volgens Feyenoord dat er in seizoen 2019/20 wellicht weer uitfans kunnen zijn bij de Klassieker. "Want voetbal is natuurlijk bedoeld om te spelen in de aanwezigheid van supporters van beide clubs. Dat geldt, vindt Feyenoord, ook voor de Klassieker, maar zoals aangegeven wel onder de voorwaarde dat dit onder normale omstandigheden kan en tegen acceptabele kosten en personele inzet voor zowel de clubs als overheden. En bovendien met gezonde rivaliteit, zonder dat er sprake is van onacceptabel gedrag en uitingen. Op dit moment is er nog geen gezamenlijk plan waarmee min of meer gegarandeerd is dat het ook zo kan verlopen", zo reageert Feyenoord tegenover het AD.