BREKEND: Ajax stuurt Feyenoord boze brief en eist uitkaarten op

Ajax legt zich er niet zomaar bij neer dat er dit seizoen geen Ajaxfans welkom zijn bij de uitduels met ADO Den Haag en Feyenoord. De Amsterdammers hebben beide clubs een brief geschreven, waarin de directies van de clubs dringend wordt verzocht aan de reglementaire verplichting te voldoen. Dat meldt Ajax Life, de Supportersvereniging Ajax.

Zowel Feyenoord als ADO Den Haag liet eerder dit seizoen weten dat er geen Ajax-supporters aanwezig zullen zijn bij de thuiswedstrijden tegen de Amsterdammers. Maar bij die 'eenzijdige mededeling' leggen Ajax en de supportersvereniging zich dus niet neer. "Een woordvoerder van Ajax laat ons weten dat eerder deze week vanuit de Ajaxdirectie een brief is gestuurd aan burgemeester Krikke van Den Haag, waarin is verzocht om een verdere onderbouwing van haar besluit en het complete verslag van het grondige onderzoek waarmee de burgemeester schermt in het door haar uitgebrachte persbericht", schrijft Ajax Life op de eigen website.

Verdere stappen

De supportersvereniging vervolgt: "Ook de club uit Rotterdam-Zuid kreeg een dergelijke brief. In dit schrijven eist de Ajaxdirectie de toegangskaarten voor het uitvak op en verzoekt men de Feyenoord-directie dringend aan deze reglementaire verplichting te voldoen. Op beide brieven verwacht Ajax binnen afzienbare tijd antwoord. Daarna beraden wij als SV Ajax samen met Ajax ons op verdere stappen."

Ajax wil een 'gelijk speelveld waarbinnen beide supportersgroeperingen in een en hetzelfde stadion zoals ‘het reglement wedstrijden betaald voetbal’ van de KNVB ook voorschrijft kunnen genieten van een mooie pot voetbal'. De supportersvereniging zegt niet te kunnen accepteren dat de aanhang van Ajax de club niet kan aanmoedigen tijdens deze uitduels, omdat er op die manier juist sprake is van een ongelijk speelveld. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Feyenoordfans in het uitvak van de Johan Cruijff Arena, zo ziet dat er uit:

Ajax-supporters in de Kuip:

Supporters van Feyenoord en Ajax zijn al een kleine tien jaar niet welkom bij elkaar (interviews uit 2013):