Koeman hint op wijziging in basisformatie: "Zullen jullie morgen zien"

Het Nederlands elftal treedt vrijdagavond aan tegen Frankrijk en bondscoach Ronald Koeman en verdediger Nathan Aké waren aanwezig op de persconferentie om vooruit te blikken op het tweede groepsduel van Oranje. Beide landen wonnen hun eerste groepsduel met minimaal verschil.

Frankrijk won door een eigen doelpunt van Oostenrijk met 0-1, terwijl invaller Wout Weghorst zich tot goudhaantje kroonde met zijn invalbeurt tegen Polen. Gedurende de persconferentie ging het over het meespelen van Kylian Mbappé, ontwikkeling van Oranje en nog veel meer.

Ronald Koeman onder de indruk van tegenstander Frankrijk

De vorige twee ontmoetingen tussen Nederland en Frankrijg gingen relatief kansloos verloren, waardoor de Nederlandse oefenmeester nog altijd vol lof praat over de Oranje-opponent. "Het is duidelijk dat we veel ervaring hebben met het spelen tegen Frankrijk. We hebben veel moeite gehad in veel wedstrijden. Het is een sterke tegenstander met ervaring, die compact speelt. Als ze de bal winnen, zijn ze in no-time aan de andere kant en hebben ze veel individuele kwaliteiten."

Daar sluit Aké zich volledig bij aan. "De laatste twee wedstrijden tegen Frankrijk waren we misschien niet zo zorgvuldig aan de bal en kregen we veel counters tegen. Het werd een wedstrijd zoals Frankrijk die wilde. We moeten zorgvuldig zijn en rustig kansen creëren."

Wat is de opstelling van Oranje tegen de Fransen?

De invalbeurt van Weghorst, de vormdip van Xavi Simons en de verbeterpunten naar aanleiding van de wedstrijd tegen Polen leiden eventueel tot wijzigingen in de basiself. "We proberen iedere wedstrijd het maximale uit de groep te halen. Het ligt dicht bij elkaar en we zullen morgen met een idee het veld ingaan. We hebben spelers die kunnen starten en spelers die kunnen eindigen. Dan zullen jullie morgen zien wat Wout is."

"De les van het duel met Polen is dat we negentig minuten op een hoog niveau moeten spelen en niet zestig. We moeten ook geduldig zijn. Waar lijd je wel of niet balverlies? Je wil met durf en lef spelen, maar je moet altijd in je achterhoofd houden wat er gebeurt als je de bal verliest. Dat is tegen Frankrijk vele malen belangrijker dan tegen Polen, vanwege hun kwaliteiten in de omschakeling", blikt Koeman vooruit. Het EK stelt tot dusver niet teleur, dus spektakel ligt op de loer!

Feyenoord-doelman vertrekt