Bosz over contractverlenging Saibari: "Na een week belde hij op"

Peter Bosz is zeer te spreken over de ontwikkeling van Isamel Saibari en is enorm blij dat de Marrokkaan heeft besloten om zijn contract in Eindhoven met drie jaar te verlengen. In gesprek met Voetbal International vertelt de oefenmeester over de eerste gesprekken met de voetballer.

Als coach in het buitenland had Bosz nog nooit van Saibari gehoord, zo geeft hij eerlijk toe. "Ik kende die jongen eerlijk gezegd niet zo goed. Ik heb in het buitenland gezeten en daar heb ik hem niet zo gevolgd. Bij Ruud debuteerde hij als buitenspeler, maar hier zeiden ze dat het eigenlijk een aanvallende middenvelder is. Ik ben met hem gaan werken en hij doet het echt hartstikke goed." Alleen in de competitiewedstrijd tegen promovendus Almere City FC bleef de international 90 minuten op de bank.

Vervolgens vertelt de oefenmeester over het eerste contact tussen hem en de nummer 34 van PSV. "Hij maakte zich zorgen om zijn fysieke gesteldheid, omdat hij ook net met Marokko had gespeeld. Ik gaf hem twee weken vakantie, want eigenlijk vind ik dat spelers minimaal drie weken vrij moeten zijn in de zomer. Maar na een week belde hij op. Hij wilde weer beginnen, want hij was bang dat hij achter zou lopen. Gelukkig heb ik hem dat uit zijn hoofd kunnen praten."

Contractverlenging Saibari

De trainer is dan ook zeer te spreken over de contractverlenging van Saibari. "Hij heeft dit nieuwe contract echt verdiend. Dus ik kan me voorstellen dat het voor hem een geweldige motivatie is. Hij ontwikkelt zich, scoort, geeft assists en hij brengt een enorm fysiek mee… Dat zie je bijna niet in Nederland. Dat koppelt hij ook nog aan techniek", besluit Bosz, die woensdagavond met zijn ploeg tegen Go Ahead Eagles speelt.

Ook interessant