'Ajax in de problemen? Steunpilaar staat op wensenlijstje Arsenal'

The Athletic heeft woensdagochtend melding gemaakt van transferperikelen rondom Arsenal. The Gunners zouden namelijk interesse hebben in Ajax-verdediger Jorrel Hato. Zij zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en hebben hun oordeel klaar.

De jongste aanvoerder van Ajax ooit kan voorganger Jurriën Timber achterna reizen. Arsenal is namelijk van mening dat zij hetzelfde voetbal en dezelfde filosofie hanteren als de collega's uit de Nederlandse hoofdstad en hebben daarom ook interesse in Hato. Het medium beschrijft de Oranje-international als 'zeldzaam lichtpuntje' in het huidige Ajax-seizoen.

Het betreft echter nog geen concrete belangstelling en er ligt nog geen plan van aanpak in het Emirates Stadium om de Ajax-verdediger op korte termijn in te lijven. Het Engelse medium heeft zich gebogen over een aantal transferkwesties van de groepswinnaar in de UEFA Champions League. Ook Matthijs de Ligt wordt genoemd als optie in het stuk van The Athletic.

Onwaarschijnlijke transfer

Over de kans van slagen is de sportwebsite vrij sceptisch. Hato heeft in de Johan Cruijff ArenA een contract tot 2025, maar lijkt die verbintenis binnenkort wel te verlengen. Daardoor denken de Engelsen dat de vraagprijs niet mals zal zijn en Arsenal-oefenmeester Mikel Arteta daardoor doorschakelt. Timber is door een blessure aan zijn knie voorlopig nog uitgeschakeld. Hij zal dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet meer voor The Gunners in actie komen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers